Підтримати нас

З Миколаївщини вивезли до Херсонщини, потім до Криму та РФ: до України повернули 5 дітей-сиріт

31 травня 2024 21:22
232
Поширити:
Скриншот із відео Миколи Кулеби

31 серпня в Україну повернули 5 вихованців Новопетрівського інтернату Миколаївської області. Їх у липні 2022 року російські окупанти вивезли до Херсонського центру соціально-психологічної реабілітації.

Про це повідомив Уповноважений з прав дитини Микола Кулеба.

Зазначається, що в цей час до них щодня приходили військові РФ та перевіряли, аби ніхто не втік, забороняли спілкуватися з рідними та погрожували. 

У жовтні 2022 року дітей вивезли до окупованого Криму, а потім в Анапу Краснодарського краю, йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з Росії вихованців інтернату спочатку вдалося вивезти до Грузії, потім до України. Тут їх передали законним опікунам. 

  • Директор дитячого реабілітаційного центру Володимир Сагайдак журналістці “Вгору” розповідав, що у липні військові РФ на бойових машинах привезли до закладу 15 дітей з села Новопетрівки Миколаївської області. Упродовж трьох місяців діти перебували в Центрі під наглядом російських окупантів. Коли 19 жовтня окупанти відступали з Херсона, новопетрівських дітей депортували. Росіяни збрехали, що повезуть їх у Генічеськ, бо директор не погоджувався відпускати дітей. 
  • Видання "Слідтство.інфо" встановило, що Георгій Тамбовцев був одним зі співорганізаторів незаконного вивезення українських дітей-сиріт Новопетрівського інтернату в Росію. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів