Підтримати нас

Заступнику окупаційного міністра молодіжної політики, сім'ї та спорту призначили 7 років ув’язнення за колабораціонізм

07 травня 2024 14:22
351
Поширити:
Георгій Тамбовцев у 2022 році. Фото з окупаційного ЗМІ

Луцький міськрайонний суд 2 травня визнав винним в колабораціонізмі 36-річного Георгія Тамбовцева з Херсона, співорганізатора проросійських “антивоєнних” мітингів у 2014 році й причетного до депортації дітей у Росію. Він став окупаційним заступником міністра молодіжної політики, сім'ї та спорту області й отримав за це сім років позбавлення волі. 

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на вирок суду.

З 1 червня 2022 року Георгій Тамбовцев добровільно обійняв посаду в окупаційній адміністрації держави-агресорки. Він став “заступником начальника Департаменту молодіжної політики, сім'ї та спорту військово-цивільної адміністрації Херсонської області”.

Пізніше цей окупаційний орган реорганізували й з 22 грудня 2022 року він почав працювати як “заступник міністра молодіжної політики, сім'ї та спорту військово-цивільної адміністрації Херсонської області”.

На посаді він розробляв та організовував проєкти держпрограм у сфері молодіжної політики, розвитку культури й спорту на Херсонщині, організовував спортивні заходи та координував держзаклади по програмах молодіжної політики.

“Своїми активними діями Тамбовцев умисно підтримував на окупованій території України працездатність “військово-цивільної адміністрації Херсонської області” по взаємодії з населенням, тим самим впливаючи на свідомість місцевих мешканців, формуючи у них ідеологію довіри до окупаційної влади РФ”, – ідеться у вироку.

Георгій Тамбовцев. Фото з телеграм-каналу "Риженко Костянтин"

У суді вину обвинуваченого, окрім письмових доказів, підтвердили й показами двох свідків.

Перша свідкиня знає Тамбовцева з дитинства, оскільки вони були сусідами. Вказала, що обвинувачений підтримував “руський мир” з 2014 року й що він обійняв посаду заступника міністра зі спорту, на її думку, добровільно, оскільки й раніше був прибічником Росії. Заявила, що Тамбовцев переховується на лівобережжі Дніпра.

Друга свідкиня розповіла, що у квітні-травні 2022 року до неї на роботу в Херсонську ДЮСШ прийшов Тамбовцев. Він представився заступником начальника Департаменту молодіжної політики й спорту Херсонської області. Чоловік пропонував свідкині працювати на окупаційні органи влади по російському законодавству та відповідно переоформити документи.

Георгій Тамбовцев (посередині) у 2022 році. Фото з окупаційного ЗМІ

Також повідомляється, що під час обшуку від 7 вересня 2023 року правоохоронці виявили резолюції керівництва: «План роботи Департаменту молодіжної політики, сім'ї та спорту ВЦА Херсонської області з 1 серпня по 5 серпня 2022 року», ксерокопію «відомості про співробітників та нараховану ним заробітну плату за серпень 2022 року» з офіційними печатками.  У документах підтверджується, що Тамбовцев добровільно перейшов на бік окупаційної влади.

У підсумку Георгія Тамбовцева визнали винним в колабораціонізмі й призначили сім років ув’язнення з конфіскацією майна. Йому не можна обіймати будь-які посади в органах державної влади, державного управління та місцевого самоврядування 15 років.

Як відомо, Тамбовцев закінчив ХДУ та працював тренером з греко-римської боротьби. Видання “Мост” повідомляло, що влітку 2014 року він був співорганізатором проросійських “антивоєнних” мітингів. У жовтні 2017 року працівники СБУ затримали чоловіка за підозрою у торгівлі наркотиками. Певний час він перебував у СІЗО.

Видання "Слідтство.інфо" встановило, що Тамбовцев був одним зі співорганізаторів незаконного вивезення українських дітей-сиріт у Росію. 

У березні цього року правоохоронці оголосили йому підозру за незаконну депортацію дітей.

  • Суд Одеси визнав винною в колабораціонізмі окупаційну начальницю  управління молодіжної політики, сім'ї та спорту ВЦА Херсонської області 56-річну Ельвіру Вітренко. Їй призначили 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Раніше вона була директоркою комунального закладу «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ