Підтримати нас

Які проблеми у переселенців в Скадовську

29 квітня 2016 05:43
390
Поширити:

Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров’я продовжує надання безоплатної правової допомоги мешканцям Херсону і Херсонської області.

У тому числі, правові консультації та інші види допомоги Фонд надає внутрішньо переміщеним особам, які перебувають на території області, проживають в Криму та по всій Україні.

ЦЬого разу юристи громадської приймальні ХОФМЗ проводили безоплатне правове консультування переселенців в курортному місті Складовськ.

На заході були присутні 12 внутрішньо переміщених осіб та працівники управління соціального захисту населення Скадовської районної державної адміністрації.

Питання ВПО, які найбліьше турбували переселенців:

1) отримання безоплатного житлового приміщення комунальної власності для проживання ВПО та членів його сім’ї;

2) працевлаштування в районних центрах Херсонщини, професія кондитер;

3) компенсація від держави за будинок, який спалено з зоні проведення АТО;

4) отримання свідоцтва про смерть, смерть родича відбулася на окупованій території в Криму;

5) відкриття спадщини та отримання свідоцтва про право на спадщину коли спадкове нерухоме майно знаходиться в зоні АТО;

6) права та пільги ВПО;

7) отримання санаторно-курортного лікування для ВПО, хворого на діабет.

ХОФМЗ продовжує на Херсонщині роботу проекту «Захист прав ВПО в Україні - правова допомога, інформаційні кампанії та цифрові інструменти», який реалізується Всеукраїнською коаліцією з надання правової допомоги за підтримки Національного фонду підтримки демократії (NED) у Волинській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій та Чернігівській областях.

З питань реалізації своїх прав, отримання безоплатної правової консультації та іншої інформації стосовно своїх прав переселенці можуть звертатися до Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я за адресою: вул. Фрунзе, будинок 2, кабінет 19, м. Херсон 73000, телефон (0552) 49-60-03. Телефон «гарячої лінії» 066 790 90 21.

Громадська приймальня Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я працює за наступним графіком: прийом здійснюється у вівторок та четвер з 10.00 до 15.00 години, обідня перерва з 12.00 до 13.00 години.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ