Підтримати нас

Як переселенець заснував мережу кав'ярень

Автор статті
24 липня 2017 04:45
625
Поширити:

Анзор Абуладзе переїхав з окупованого Донецька та разом з друзями відкрив в Києві затишні кав'ярні. Першу - в травні 2016 року. Зараз в столиці таких закладів уже шість. Одна з "родзинок" - соціальна місія його кав'ярень - зацікавити літературою українською своїх клієнтів.

Анзор замість журналістської діяльності вирішив спробувати себе в бізнесі - відкрити кав'ярню. Спочатку хотів в вигляді МАФу, але потім зустріли цікавий формат магазинів-булочних. Першу кав'ярню з однодумцями відкрили неподалік метро "Дорогожичі". Попереджали, що місце там неприбуткове.

"Люди були нам раді, і ми були дуже раді. І взагалі, це було кохання з першого погляду. Було цікаво, коли наші перші клієнти потім знаходили нас в інших місцях. Ми навіть ще не встигали розповісти, що відкрили нову кав'ярню. А нас знаходили: "Вау! Ви тепер тут? А нам тут навіть ближче", - розповідає Анзор в інтерв'ю радіо "Свобода".

Спочатку меню було стандартним і складалося з популярних напоїв - латте, капучіно, американо.

"Всі ці рецепти - одне і те ж. Ми намагаємося додавати щось цікаве. Наприклад, лавандовий латте. Беремо справжні зерна лаванди, додаємо її в холдер, проварюємо разом з кавою. Влітку додали молочний коктейль і морозиво порційне (кульками)", - каже Анзор Абуладзе.

За словами власника, крім кави їх заклад несе й соціальну місію - популяризують читання книг. Люди в першій половині дня йдуть пити каву, а в другій - сидять та читають літературу. В кав'ярні з'явилася програма "Книга місяця". Вибирають книгу і продають її разом з кавою. Книжні новинки виключно україномовні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ