Підтримати нас

Херсонський міський суд дав 5 років пенсіонеру, який поширював проросійські дописи

22 травня 2024 16:45
327
Поширити:
Джерело: "Getty Images"

Херсонський міський суд Херсонської області 17 травня виніс вирок пенсіонеру за виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України.

Про це повідомляє “Вгору” з посиланням на вирок суду.

Як йдеться у вироку, не пізніше липня 2022 року, маючи проросійські погляди, обвинувачений поширив на власному акаунті в соцмережі “Однокласники” допис із російським текстом: “Ломать и гнуть Россию бесполезно! А угрожать нам могут только дураки! У русского в характере железо! Мы в трудный час сжимаем кулаки”.

Інший допис, що поширив чоловік, містив текст: “Победа будет за нами!” Путин выступил на праздничном концерте на Красной площади, где заявил, что граждане ДНР, ЛНР, Запорожской и Херсонской областей вернулись домой, и пообещал, что Россия сделает все, чтобы повысить уровень безопасности в этих регионах”.

У судовому засіданні пенсіонер визнав вину у вчиненні кримінального правопорушення, ідеться у вироку. 

У підсумку суд призначив чоловікові 5 років позбавлення волі без конфіскації майна. Його звільнили від відбування покарання з випробуванням, якщо він за три роки не вчинить нового кримінального правопорушення.

  • Також судитимуть 31-річного чоловіка, який підтримував збройну агресію РФ на території України. Зокрема, він  публічно підтримував Путіна за початок війни проти України.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів