Підтримати нас

Херсонська бібліотека імені Гончара отримала обладнання для людей із порушеннями зору від Німеччини

Автор статті
20 квітня 2024 07:53
120
Поширити:
Зруйнована бібліотека Гончара зсередини. Фото: Олександр Корняков

Німеччина передала Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Гончара, яка зазнала руйнувань унаслідок російської агресії, необхідне обладнання, що полегшить доступ до інформації людям із порушеннями зору.

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України.

Зазначається, що у межах допомоги книгозбірня отримала прилад зчитування з екрана, компактний дисплей Брайля, принтер шрифту Брайля, пристрій для створення тактильної графіки, папір для друку шрифтом Брайля та лупу. 

Обладнання передали у рамках проєкту “Допомога культурним установам”. Бібліотека отримала обладнання від німецького Центру допомоги мистецтву України/Ukraine Art Aid Center за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини за сприяння Міністерства культури та медіа Німеччини та Державної бібліотеки у Берліні. 

  • Бібліотека ім. Олеся Гончара має унікальне розташування. Кубоподібна будівля з цікавою фактурою буквально нависає над Дніпром, і з кожного її вікна відкриваються дивовижні краєвиди.
  • Будівлю бібліотеки Гончара у Херсоні російські війська почали обстрілювати майже одразу після звільнення міста. Також багато книг з книжкового фонду розграбовано та вивезено.
  • 30 жовтня 2023 року через чергові обстріли армії РФ загорівся останній поверх бібліотеки Гончара.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ