Підтримати нас

Херсонщина серед регіонів України із найбільшими збитками завданими довкіллю

24 липня 2024 18:49
219
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Херсонщина – четвертий регіон по Україні за розміром збитків завданих довкіллю. Загальна сума збитків в області становить 266 мільярдів гривень.

Про це повідомив міністр захисту довкілля Руслан Стрілець.

За його словами, основна кількість збитків є наслідками екологічної та гуманітарної катастрофи після підриву Каховської ГЕС, яка заподіяла шкоди всім екосистемам.

“Деокупована площа лісів Херсонщини – 40 тисяч гектарів. Вони не доступні для господарювання, адже 98% з них заміновані, 50% затоплені під час Каховської катастрофи”, – зазначає міністр.
  • Понад 50% українських земель піддаються впливу ерозії, близько 20% забрудненню. Наразі опустелювання, погіршення стану земель та посуха є одними з найактуальніших екологічних проблем, також на стан ґрунтів вплинула й війна.
  • Нещодавно в рамках наукової експедиції відбувся моніторинг біорізноманіття на 10 старих цвинтарях Правобережного Злакового Степу у Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській та Одеській областях.
  • За даними моніторингу розмінування земель сільгосппризначення на правобережжі Херсонщини в період з 17 травня  по 24 травня цього року площа, яка потребує обстеження для розмінування, сягає понад 247 тисяч гектарів.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів