Підтримати нас

Херсон зазнав обстрілу високоточними ракетами “Гром-1”: що про них відомо

Вгору
05 лютого 2024 10:09
1,080
Поширити:

2 лютого армія РФ обстріляла житловий квартал Херсона новітніми високоточними керованими ракетами “Гром-1” класу “повітря-земля”, загальною масою 594 кг.

На опубліковані фото залишків ракети в мережі X (Твіттер) посилається Мілітарний.

Мілітарний пише, що на знімках із залишками ракети, через особливість вигнутих хвостових рулів, є схожість із ракетою “Гром-1”. З початку війни армія РФ застосовує її вже не вперше, адже РФ прийняла на озброєння цю ракету ще у 2013 році.

За словами журналістів, авіаційна ракета “Гром-1” розроблялася для використання винищувачами Су-57, але її також інтегрували в систему озброєння літаків Су-34, Су-35 та Су-30.

За даними Мілітарного, перше застосування “Гром-1” відбулось 12 березня 2023 року, але було невдалим. Унаслідок технічних проблем ракета впала в приватному секторі окупованого Донецька.

Ракета здатна долати відстань до 120 км та оснащена інерціальною та супутниковою системами наведення. Її бойова уламково-фугасна частина важить 315 кг. Ракету “Гром-1” можна використовувати за раніше завантаженими координатами проти стаціонарних нерухомих цілей, йдеться в матеріалі.

4 лютого армія РФ 36 разів обстріляла Херсонщину, випустивши 132 снаряди. По Херсону спрямували 32 снаряди.

2 січня військові Херсонської зенітної ракетної бригади повітряного командування "Південь" знищили на Херсонщині 2 крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів