Підтримати нас

Власникам автомобілів з ГБО готують спеціальний техогляд

Автор статті
26 січня 2020 03:00
561
Поширити:

Міністерство внутрішніх справ пропонує запровадити для автомобілів з газобалонним обладнанням (ГБО) транспортних засобів регулярне проведення обов’язкового технічного контролю (ОТК), простішими словами – техогляду.

Варто зазначити, що це не просто ідея, озвучена кимось із чиновників на словах, а проєкт закону, розміщений на офіційному сайті відомства.

Допуск до експлуатації автомобіля, переобладнаного для роботи на газовому паливі, дозволятиметься лише після проходження таким ТЗ техогляду. Зараз для цього достатньо наявності сертифікату відповідності на обладнання.

Обов’язковому техогляду підлягатимуть всі транспортні засоби з ГБО, з періодичністю кожні 2 роки. Також ОТК слід буде провести одразу після переобладнання ТЗ, і з цього моменту відраховувати 2 роки для проведення наступного чергового ОТК. Однак строк чергового ОТК може виявитись і більш раннім: якщо котрийсь із компонентів ГБО має граничний термін експлуатації або чергової повірки, який спливає раніше двох років, то у протоколі ОТК буде зазначена ця, більш рання дата.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ