Підтримати нас

Визнала провину: бухгалтерку з Херсона засудили за колабораціонізм

Автор статті
07 квітня 2024 10:41
364
Поширити:

Херсонський міський суд  4 квітня визнав винною в колабораціонізмі бухгалтерку з Херсона Тетяну Калегіну. У суді вона визнала свою вину, тому їй пом’якшили вирок. 

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на вирок суду. 

У Херсоні Тетяна Калегіна не пізніше 10 серпня 2022 року добровільна стала “бухгалтеркою матеріального відділу державної установи Централізована бухгалтерія установ, підпорядкованих департаменту освіти та науки Херсонської області”. Жінка виплачувала зарплати співробітникам окупаційних установ у сфері освіти. На цій посаді працювала до 21 жовтня 2022 року.

Жінка написала заяву, в якій визнала свою винуватість у кримінальному проступку. Тому  обвинувальний акт щодо неї розглянули в спрощеному провадженні.

У підсумку Тетяну Калегіну визнали винною в колабораціонізмі та позбавили права 10 років працювати в органах держвлади, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, пов`язаною з наданням публічних послуг.

  • Також судитимуть 52-річну жительку Херсона, яка в червні 2022 року стала головною бухгалтеркою в незаконному «управлінні економіки та фінансів Служби у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих» окупаційної адміністрації Херсонської області. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ