Підтримати нас

Вивезених українських дітей росіяни мілітаризують в інтернатах та кадетських коледжах

09 травня 2024 20:24
149
Поширити:
Діти і зброя
Фото: російські ЗМІ

Росіяни утримують в інтернатах та кадетських коледжах дітей, вивезених з окупованих територій України, їм проводять “уроки мужності” на які запрошують російських військових.

Про це пише Центр прав людини ZMINA з посиланням на розслідування видань “Важливі історії” та “Верстка”. 

За даними журналістів, в інтернатах, у яких розмістили дітей з окупованих територій України, українські діти беруть участь у розмовах про “батьківщину-Росію” та в акціях на підтримку військових РФ – це відбувається майже у кожному регіоні.

Співробітники таких інтернатів називають українських дітей “новими громадянами Росії”. Вони постійно розповідають їм про російських військових, заохочують робити вироби-обереги та плести маскувальні сітки. 

У Ростовській області до дітей з окупованих територій приїздив загін, який займається пошуком артефактів Другої світової війни. Шукачі у військовій формі роздавали речі, іграшки та солодощі й співали російські воєнні пісні, такі як “Не забирайте сонце у дітей” та “Вийду в поле з конем”.

Журналісти пишуть, що у лютому 2024 року, у День юного героя-антифашиста, українські сироти у пілотках проходили квест під назвою “Дороги, обпалені війною”.

“Діти мали збирати посилку для уявного фронту та співали військові пісні. А у День дипломата дві дівчинки з Донецької області на тлі російського прапора записували частівки з привітаннями для тих, чия робота – “не допустити війни”, – йдеться в матеріалі.

Після подібних заходів більшість дітей розповідають, що планують вступати до військового училища.

  • На окупованих територіях Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької області в дитсадках російські пропагандисти проводять заходи та намагаються вплинути на самоідентифікацію дітей.
  • Рух опору «Жовта стрічка» повідомив, що в окупованому Генічеську на Херсонщині школярі змушені відвідувати зустрічі, де російські окупанти пропагують свої цінності.
  • На окупованій Херсонщині до Дня студента організували інтелектуальну гру “Росквіз”. Гра складалася з трьох блоків: «Історія Росії», «Народи Росії», «Росія в особах».
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ