Підтримати нас

Вирок суду отримав житель Молодіжного на Херсонщині, який поширював інформацію про переміщення техніки ЗСУ

08 червня 2024 20:00
201
Поширити:
Фото: ЦЖР

Водій Володимир Звейко з селища Молодіжне Херсонської області отримав п’ять років позбавлення волі з іспитовим строком у 3 роки. Він з січня по березень 2024 року розповів двом людям інформацію про переміщення військової техніки ЗСУ, частину якої згодом передавали на окуповану територію Херсонщини.

Про це йдеться у вироку Херсонського міського суду від 4 червня, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За даними слідства, з 9 січня по 7 березня 2024 року Звейко незаконно поширював інформацію про переміщення Збройних Сил України і їхньої військової техніки. 

9 січня у телефонній розмові зі знайомою він детально описав, яку бачив техніку і що вона рухалася в напрямку Каховки. Цю ж інформацію він передав телефоном 7 березня 2024 року о 6:36 ранку.

За висновком суду, поширення такої інформації може завдати шкоди України в умовах воєнного стану, може нести загрозу життю і здоров’ю військовослужбовців і підірвати стан боєготовності підрозділів ЗСУ.

У суді Володимир Звейко визнав свою провину і погодився з вироком.

За його словами, переміщенням військової техніки цікавилась диспетчерка транспортної компанії, в якій він працював. Він лише згодом дізнався, що жінка передавала отриману інформацію чоловіку, який перебуває на окупованій території Херсонщини і який займався продажем російського пального та примушував водіїв його купувати.

Вирок ще не набрав законної сили.

  • Підозру у колабораціонізмі та державній зраді отримав депутат Скадовської міської ради від Партії місцевого самоврядування, екскерівник Скадовського центру фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти 46-річний Олексій Фролов.
  • Івано-Франківський суд виніс заочно вирок за колабораціонізм ексдиректорці ліцею № 2 в селищі Сиваське на Херсонщині, депутатці Новотроїцької селищної ради Генічеського району від партії “Опозиційна платформа – За життя” 65-річній Наталії Крупі.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів