Підтримати нас

Випускники на окупованих територіях: за яких умов вони можуть скласти НМТ

30 травня 2024 07:34
232
Поширити:
Студенти на навчанні

Випускники, які перебувають на окупованих територіях та продовжують дистанційно навчатися в українських школах перебувають у небезпечних умовах.

Про це повідомив в ефірі “Вгору” Директор Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти Максим Кирпенко.

За його словами, випускники можуть скласти тестування, якщо вони виїдуть з окупованої території.

“По перше, це фінансові спроможності доволі немаленькі. Окремі учасники, які реєструвались у Херсонському регіональному центрі оцінювання якості освіти, планували виїзд у Тбілісі та Баку і складати там національний мультипредметний тест із подальшими планами на вступ до вищих навчальних закладів України”, – додав він.

Також Кирпенко зазначив, що для дітей на окупованих територіях залишається алгоритм вступу в дистанційній формі, але технічно це складно.

“Мобільний та інтернет зв'язки нестабільні. Вони повністю моніторяться окупаційною владою”, – зазначив Кирпенко. 

  • Міністерство освіти та науки України розгляне можливість впровадження дистанційних вступних іспитів на магістратуру студентам, які перебувають на окупованих територіях та завершують навчання на бакалавраті в переміщених вишах.
  • 14 березня 2024 року почалась реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті, яка триватиме до 15 квітня. Основне тестування триватиме з середини травня по середину червня.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів