Підтримати нас

Як складатимуть НМТ випускники з Херсонщини

Вгору
Автор статті
05 березня 2024 09:08
343
Поширити:

14 березня 2024 року почнеться реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті, яка триватиме до 15 квітня.

Про особливості та зміни у складанні НМТ в ефірі Медіаплатформи “Вгору” розповів директор Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти  Максим Кирпенко.

За його словами, для того, щоб зареєструватися, потрібно зайти на сайт Українського центру оцінювання якості освіти, заповнити електронну форму, додати копії паспорта та копії довідки з навчального закладу про те, що абітурієнт у 2024 році завершує курс здобуття повної загальної середньої освіти.

Кирпенко додав, що основне тестування триватиме з середини травня по середину червня.

Директор зазначив, що цього року НМТ міститиме чотири блоки завдань. З них 3 обов'язкові (українська мова, математика, історія України), а 4 – за вибором.

Структура тестування передбачає, що абітурієнти всі чотири предметних тести проходитимуть в один день, на кожний по одній годині. Після двох блоків перерва 20 хвилин.

“І це мінімізує потенційні всі ризики та виклики для безпеки учасника”, – сказав Максим Кирпенко.

Також він розповів, що задля безпеки пункти тестування будуть розташовані за межами Херсонщини. Їх створять у Миколаївській та Дніпропетровській областях.

Діти, які перебувають за кордоном і дистанційно навчаються, зможуть зареєструватися так само як і всі учасники – через сайт Українського центру оцінювання якості освіти. Однак кількість місць для участі обмежена, зазначив директор. 

  • Національний мультипредметний тест 2024 року (НМТ) у 2024 році складатимуть лише ті, хто планує вступати до університетів. Тестування відбуватиметься в комп'ютерній формі. Вступники складатимуть іспит із чотирьох предметів.
  • Раніше Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що наразі невідомі терміни проведення вступної кампанії 2024 для осіб з окупованих територій України. У процесі моніторингу виявили, що абітурієнтам з окупованих територій до закладів освіти на підконтрольній Україні території доведеться діставатися через треті країни, а це дорого та складно. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ