Підтримати нас

Особливості вступу до ВНЗ у 2024 році для осіб з окупованих територій

Вгору
Автор статті
01 березня 2024 10:21
295
Поширити:
Ілюстративне фото

Наразі невідомі терміни проведення вступної кампанії 2024 для осіб з окупованих територій.

Про це повідомляє уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

У повідомленні йдеться, що Офіс Омбудсмана перевірив освітні центри “Крим-Україна” та “Донбас-Україна”, що функціонують на базі Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. У моніторингу взяли участи представники ГО “КримSOS” та “СХІД SOS”.

У процесі моніторингу виявили, що абітурієнтам з окупованих територій до закладів освіти на підконтрольній Україні території доведеться діставатися через треті країни, а це дорого та складно. До того ж їм складно обрати навчальний заклад, та й у таких вступників немає гарантій вступу на бюджет.

Дмитро Лубінець пише, що працівники перевірених освітніх центрів надають абітурієнтам з окупованих територій консультації в процесі вступу. Також вступникам разом з опікунами надають гуртожиток на період вступу.

  • Національний мультипредметний тест 2024 року (НМТ) у 2024 році складатимуть лише ті, хто планує вступати до університетів. Тестування відбуватиметься в комп'ютерній формі. Вступники складатимуть іспит із чотирьох предметів.
  • 1 вересня 2024 року, роботу в очному форматі можуть відновити 15 закладів освіти Херсонської області, які розташовані на безпечній відстані від зони бойових дій.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ