Підтримати нас

НМТ-2024: особливості вступних іспитів. ІНФОГРАФІКА

Автор статті
13 грудня 2023 09:45
491
Поширити:

Національний мультимедийний тест 2024 року (НМТ) у 2024 році складатимуть лише ті, хто планує вступати до університетів. Тестування відбуватиметься у комп'ютерній формі. Вступники складатимуть іспит із чотирьох предметів.

Про це йдеться на сайті Міністерства освіти й науки України. 

На виконання завдань з кожного предмета учасники матимуть по 60 хвилин. Усі 4 тестування вступники складатимуть протягом одного дня у два блоки по 120 хвилин (2 предмети) з перервою між ними. У 2024 році така модель НМТ є найбільш прийнятною, адже враховує безпекову ситуацію. Так учасникам, яким потрібно подолати значну відстань до пункту тестування, потрібно буде лише один раз з'явитися до екзаменаційного центру. А ті, хто складатиме тестування за кордоном, зможуть це зробити у місцевих екзаменаційних центрах.

Окрім української, тестування з історії України, біології, географії, фізики, хімії можна буде скласти також польською, румунською, угорською та кримськотатарською мовами.

У Херсонській громаді у 2023 році 26 випускників із семи шкіл отримали максимально можливий результат із НМТ — 200 балів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ