Підтримати нас

Викраденого ветерана АТО Олександра Зарівного росіяни обвинувачують у шпигунстві

Vgoru
11 січня 2023 16:06
602
Поширити:

Викраденого на Херсонщині 17 березня 2022 року голову Олешківської спілки ветеранів АТО, очільника гуманітарної політики Херсонської райдержадміністрації Олександра Зарівного окупанти обвинувачують у шпигунстві. Йому загрожує до 20 років позбавлення волі. Про це дружина викраденого Юлія Зарівна повідомила Центру журналістських розслідувань.

За її словами, про обвинувачення свого чоловіка вона дізналась від власного адвоката. А також з повідомлень на російських терористичних телеграм-каналах, які наприкінці грудня 2022 року оприлюднили відео, на якому вона впізнала Олександра.

«В цих телеграм-каналах написали, що російське фсб затримало 54-річного чоловіка, який повідомляв про розташування і чисельність російських військ у Херсонській області і що йому загрожує до 20 років позбавлення волі. Там же викладено відео з чоловіком. Його обличчя закрите, але я його впізнала. З цих повідомлень виходить, що фсб затримала Сашу тільки зараз, хоча це було ще 17 березня», – розповіла Юлія Зарівна.

За інформацією Кримської правозахисної групи, Олександра Зарівного тримають зараз у СІЗО №2 Сімферополя. Однак, за словами Юлії, представники СІЗО це заперечують.

Нагадаємо, на світанку 17 березня 2022 року російські окупанти вдерлися до будинку Олександра Зарівного, який із сім’єю мешкав у Олешках. Військові погрожували зброєю дружині та доньці й в кайданках вивезли Зарівного у невідомому напрямку.

Приблизно чотири тижні Зарівний перебував у Херсонському ізоляторі тимчасового утримання, який захопили військові РФ. Після цього чоловіка перевезли до окупованого Сімферополя.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів