Підтримати нас

Військові РФ провалили спроби завербувати жителів окупованої Запорізької та Херсонської областей

01 вересня 2024 17:50
264
Поширити:
Фото: ГУР

Російські військові та окупаційна влада провалюють свої спроби вербування населення до лав армії РФ на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

Про це в етері національного марафону новин розповів голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

За його словами, попри усі спроби в окупованій Запорізькій області незаконна влада не змогла створити жодного функціонуючого батальйону з місцевих жителів.

Причиною стала відсутність бажання місцевого населення воювати на боці РФ.

“Саме через це в них повністю провалена робота з добровольцями, які б хотіли захищати ворога та РФ на тимчасово окупованій частині нашої області. Звичайно, вони сьогодні намагаються розказувати, що необхідно йти до ворожих збройних сил, але жодна притомна людина, а самі такі переважно залишаються в окупації, не йде до російської армії. Не дивлячись на ті заохочення, які вони обіцяють, наприклад, мільйони рублів, пільги та погашення кредитів. Жодна людина не погоджується на цю пропаганду і не йде до збройних сил РФ”, – розповідає голова ЗОВА.
  • Раніше стало відомо, що кількість вуличних мобілізаційних пунктів зросла в Генічеську та Каховці, а також в окупованій Запорізькій області та в Криму.
  • Також російські окупанти незаконно створили федеральні комісаріати на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.
  • В окупованому Генічеську біля парку Шевченка роздавали агітаційні листівки із закликом долучитись до лав армії РФ.
  • Речник УДА Сергій Братчук розповів, що мобілізація триває постійно. Для цього влада РФ і провела незаконні вибори на окупованих територіях України. Таким чином вони намагалися провести фільтрацію для українців і скласти реєстри мобілізаційних ресурсів на окупованих територіях.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів