Підтримати нас

Військові прокурори закликали дезертирів виправити помилку

09 травня 2016 16:42
340
Поширити:

Головна військова прокуратура звернулася до військовослужбовців, які самовільно залишили місце служби.

Про це Національна гвардія України інформує на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук, пише "Експрес".

"Переховуючись від слідства, військовослужбовець не зможе уникнути кримінальної відповідальності за скоєний військовий злочин. Більш того, продовжуючи свою протиправну поведінку, така особа з кожним днем лише обтяжує свою вину і моделює ситуацію, яка в подальшому може унеможливити застосування судом більш м’яких заходів кримінального впливу у межах передбаченої законом санкції, більш м’якого покарання, ніж передбачено законом, або звільнення від кримінальної відповідальності", -- йдеться у повідомленні.

Навпаки, з’явлення із зізнанням до правоохоронних органів, щире каяття або активне сприяння розкриттю злочину законодавець вважає обставинами, які пом’якшують покарання.

"Військові прокурори звертаються до усіх військовослужбовців, які самовільно залишили військову частину або місце служби, з пропозицією скористатися шансом повернутися до повноцінного життя і добровільно звернутися до найближчої військової прокуратури із зізнанням та поясненням причин відсутності на військовій службі. У такому випадку, за відсутності тяжких наслідків або фактів вчинення інших злочинів, застосування до особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою під час досудового слідства ініційовано не буде.

Закликаємо батьків, друзів, родичів військовослужбовців допомогти своїм близьким людям виправити свою, можливо, найбільшу помилку у житті, перестати переховуватися від слідства і відкрити для себе майбутнє", -- йдеться у дописі.

З питань, які виникають, або щодо будь-якої інформації просять звертатись за телефонами та адресами:

044-243-44-30 (Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України, 03186, місто Київ, вул. Авіаконструктора Антонова 2а);
044-285-44-61 (Військова прокуратура Центрального регіону України, 01014, м. Київ, вул. Командарма Каменєва, 8);
048-743-30-02 (Військова прокуратура Південного регіону України, 65012, м. Одеса, вул. Пироговська, 11);
032-233-31-18; 032-239-8259 (Військова прокуратура Західного регіону України, 79058, м. Львів, вул. Клепарівська,20).

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів