Підтримати нас

Відсутність світла пов'язане з обстрілами на Херсонщині: яка ситуація з водою 

19 червня 2024 17:00
330
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

На Херсонщині відсутність світла пов'язана з обстрілами військовими РФ. Щодо води, то деякі населені пункти перебувають без водопостачання.

Про це повідомив начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОВА Олександр Толоконніков в ефірі "Ми-Україна". 

За його словами, місто та область вкладаються в ліміти, які поставлені енергетиками, тому світло зникає у більшості випадках через атаку армією РФ. 

Щодо водопостачання, то в прибережних районах міста, де відсутнє світло, немає можливості качати воду зі свердловин. В таких районах вода подається завдяки мотопомпам або підвозиться. 

“Сьогодні були в Калинівському, де встановили за допомогою донорів водонапірну вежу. Там 70% села нарешті з водою”, – зазначив Толоконніков. 

Також він додав, що такі проєкти запроваджують в різних населених пунктах. 

  • 9 квітня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення виділити з державного бюджету понад 176 мільйонів 500 тисяч гривень, на відновлення води та тепла в Херсонській області. Ці кошти спрямовані на об'єкти, пошкоджені внаслідок підриву Каховської ГЕС.
  • Проєкт “Реконструкція систем водопостачання Херсонщини” втілюватимуть у Високопільський, Нововоронцовській, Херсонській та Чорнобаївській громадах опираючись на досвід агентства міжнародного співробітництва Асоціації муніципалітетів Нідерландів VNG International.
  • Начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської Олександр Толоконніков зазначав, що на Херсонщині немає перевищення ліміту на споживання електроенергії. Це дозволяє не вимикати світло в регіоні.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів