Підтримати нас

Чому на Херсонщині не діють графіки вимкнення світла

10 червня 2024 08:42
894
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, Медіаплатформа "Вгору"

Зараз на Херсонщині немає перевищення ліміту на споживання електроенергії. Це дозволяє не вимикати світло в регіоні.

Про це повідомив начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської Олександр Толоконніков у телемарафоні “Єдині новини”.

За його словами, в Херсонській області невелика кількість людей, порівнюючи до 24 лютого 2022 року. Також не працюють великі підприємства.

“Залишилися в основному люди похилого віку, у більшості немає кондиціонерів і вони економлять. Тому немає перевищення лімітів”, – додав речник.

Однак Толоконніков зазначив, що на правобережжі Херсонщини світло зникає унаслідок російських обстрілів. Нещодавно окупаційні війська атакували дроном трансформаторну підстанцію, що розташована в Білозерській громаді. Унаслідок цього без світла було 7 населених пунктів. Зараз йде робота щодо приєднання їх до напруги.

  • У вересні 2023 року очільник ХОВА повідомляв, що в селах Садове, Понятівка, Тягинка, Ольгівка та у всіх населених пунктах, що розташовані вздовж Дніпра аж до Козацького, відновити електропостачання неможливо, через безпекову ситуацію та пошкоджене або знищене обладнання.
  • Начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОВА Олександр Толоконніков зазначав, що в Бериславі Херсонської області намагалися відновити трансформатори, але армія РФ їх прицільно обстрілює.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів