Підтримати нас

На Херсонщині реалізують проєкт з поліпшення водопостачання спільно з Нідерландами

Автор статті
20 квітня 2024 09:26
129
Поширити:
Фото: Херсонський Водоканал

Проєкт “Реконструкція систем водопостачання Херсонщини” втілюватимуть у Високопільський, Нововоронцовській, Херсонській та Чорнобаївській громадах опираючись на досвід агентства міжнародного співробітництва Асоціації муніципалітетів Нідерландів VNG International.

Етапи та терміни реалізації з представниками Нідерландів обговорив перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій, пише Херсонська ОВА.

“У межах проєкту буде розроблено бачення інтегрованого управління водними ресурсами Херсонської області, яке враховуватиме збитки, завдані в результаті повномасштабного вторгнення, а також сталі рішення та досвід Нідерландів”, – йдеться в дописі.
 Зазначається, що у рамках проєкту планують реалізувати пріоритетні інфраструктурні рішення у сфері водопостачання, включаючи відновлення матеріалів та обладнання водоканалів, заходи з поліпшення якості питної води та облаштування сталих джерел живлення водопостачання.

“Територіальні громади та водоканали отримають знання та розуміння щодо наявних водних систем, їх сталої експлуатації, управління та обслуговування водопостачанням та водовідведенням в рамках належного управління водними ресурсами”, – додають у Херсонській ОВА.

Проєкт реалізовуватимуть протягом квітня 2024 року – липня 2025 року. Його вартість – близько 3 млн євро.

  • 9 квітня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення виділити з державного бюджету понад 176 мільйонів 500 тисяч гривень, на відновлення води та тепла в Херсонській області. Ці кошти спрямовані на об'єкти, пошкоджені внаслідок підриву Каховської ГЕС.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ