Підтримати нас

Уряд виділить понад 176 мільйонів гривень для Херсонщини, на відновлення води та тепла

Автор статті
09 квітня 2024 15:21
199
Поширити:
Фото: АрміяInform

9 квітня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення виділити з державного бюджету понад 176 мільйонів 500 тисяч гривень, на відновлення води та тепла в Херсонській області. Ці кошти спрямовані на об'єкти, пошкоджені внаслідок підриву Каховської ГЕС. 

Про це йдеться на сторінці Урядового порталу.

Зазначається, що понад 139 мільйонів гривень спрямовано на відновлення об’єктів водопостачання, а понад 37 мільйонів – теплопостачання.

"На виділені кошти планується відновити 25 об’єктів водопостачання та 4-х – теплопостачання на Херсонщині" –  повідомив заступник Міністра економіки Ігор Фоменко.
  • Окупаційні війська підірвали Каховську ГЕС 6 червня 2023 року. Через це було затоплено 600 км² території Херсонщини. У населених пунктах, розташованих вище греблі Каховської ГЕС, виникла проблема з питною водою.
  • ООН оцінювало, що Україна зазнала збитків на суму понад $14 мільярдів через руйнування греблі Каховської ГЕС.
  • Ліквідація наслідків підриву Каховської ГЕС завершилася 30 серпня 2023 року. Постраждало 180 населених пунктів Херсонської, Дніпропетровської та Миколаївської областей, у яких проживало майже 900 тисяч людей.
  • Після підриву Каховської ГЕС виникла проблема із забезпеченням питною водою жителів населених пунктів, які “живилися” від Каховського водосховища. На Херсонщині найважча ситуація склалася в Бериславській, Новорайській, Милівській, Новоолександрівський і Нововоронцовській громадах. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ