Підтримати нас

Верховна Рада має намір скоротити свої комітети і обмежити кількість міністерств

Автор статті
05 квітня 2018 17:00
638
Поширити:

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект, який передбачає покращення роботи парламентських комітетів і співвідношення предметів їх відання зі сферами діяльності міністерств. Про це інформує «РБК-Україна».

Як зазначається, проект закону (№6256) про внесення відповідних змін до законів «Про комітети Верховної Ради України» і «Про центральні органи виконавчої влади» в першому читанні підтримали 229 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер.

Законопроект передбачає, що Верховна Рада на першій сесії нового скликання створить не більше ніж 20 комітетів. Назви і предмети ведення комітетів, як правило, мають співвідноситися зі сферами діяльності міністерств.

Крім того, документ пропонує передбачити в законі про центральні органи виконавчої влади, що Кабінет Міністрів за поданням прем'єр-міністра може створювати не більше ніж 20 міністерств.

Нині законодавство не передбачає обмеження у кількості комітетів у парламенті або міністерств, які можуть бути створені. У Верховній Раді VIII скликання є 27 комітетів і контрольна комісія парламенту з питань приватизації. Цей законопроект, а також прийнятий за основу раніше цього дня законопроект (№7550) щодо розподілу посад у комітетах між фракціями розроблений в рамках імплементації рекомендацій місії Європейського парламенту з реформування Верховної Ради.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ