Підтримати нас

Венедіктову та Баканова не звільнили, а «усунули»

Vgoru
Автор статті
18 липня 2022 09:33
824
Поширити:

І усунули тимчасово, поки триватиме розслідування. 

Про це в ефірі телемарафону повідомив радник Офісу президента Андрій Смирнов:  

«Про звільнення цих двох посадових осіб   поки не йдеться. Йдеться про те, що генерального прокурора усунено з посади, а главу Служби безпеки тимчасово усунено від виконання обов’язків», - сказав радник Офісу президента.

Як стверджує Андрій Смирнов, спочатку влаштують перевірки, за їх результатами  президент ухвалить рішення про внесення до парламенту прохання про надання згоди про звільнення генпрокурора та голови СБУ. Така процедура.

Нагадаємо, в Україні після затримання Державним бюро розслідувань  колишнього голови Управління СБУ в Криму Олега Кулініча спалахнув гучний скандал. Кулініча підозрюють у держзраді. Про це повідомляє ДБР. До березня 2022 року Кулініч працював в СБУ. За даними ДБР, він співпрацював з російськими спецслужбами і передавав їм розвіддані та іншу таємну інформацію. Це все вдалося підтвердити за допомогою ряду експертиз.

Про ціле кубло зрадників в СБУ писали і ми. 

Андрій Смирнов також повідомив, для чого усунули  Венедіктову та Баканова. Виявляється, щоб унеможливити їхній можливий вплив на розслідування:

«Усі досить довго чекали конкретніших і, можливо, радикальних результатів від керівників цих двох органів щодо очищення цих органів від колаборантів та державних зрадників. Водночас на шостому місяці війни ми продовжуємо виявляти фактично пачками таких людей у кожному з цих органів», - сказав Смирнов, пояснюючи рішення президента.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ