Підтримати нас

Вечір історичного портрету

Автор статті
06 грудня 2016 15:33
568
Поширити:

У середу, 7 грудня, о 14:00 в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці з нагоди Дня Збройних Сил України відбудеться вечір історичного портрету «Будівничий українського війська – генерал-хорунжий армії УНР Марко Безручко».

Героїчна діяльність Марка Безручка мало відома сучасникам. Лише після здобуття Україною незалежності ім’я Марка Безручка почало повертатись із забуття.

Марко Безручко був начальником штабу Корпусу Січових Стрільців, командиром оборони Замостя у 1920 році, який урятував Варшаву від натиску більшовизму у польсько-радянській війні. Навіть в еміграції він залишався до кінця відданим справі національного визволення, стійким до всіх поневірянь і негараздів збройної боротьби.

На захід запрошено онучатого племінника Марка Безручка Анатолія Васильовича, полковника Війська Запорізького з м.Маріуполя, воїнів АТО, прикордонників.

Захід допоможе більше дізнатися не лише про постать Марка Безручка, а й про історію України періоду УНР, сторіччя якої виповнюється наступного року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ