Підтримати нас

Вартість нової ГЕС замість Каховської орієнтовно складатиме понад 1 млрд доларів - Укргідроенерго

Vgoru
Автор статті
17 липня 2023 14:04
372
Поширити:

Орієнтовна вартість будівництва нової гідроелектростанції потужністю 500-600 мегават на місці Каховської ГЕС становитиме 1-1,2 млрд доларів. 

Про це заявив генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

"Наразі ми працюємо спільно з проєктним інститутом над розробкою проєкту будівництва тимчасових гребель у верхньому та нижньому бʼєфах станції. Це буде перший етап відбудови Каховської ГЕС", – зазначив Ігор Сирота.

За словами очільника, орієнтовний термін будівництва подібної гідроелектростанції становить приблизно 7 років.

"Зауважу, це без урахування термінів, які потрібні для обстеження території після деокупації, на демонтажні роботи", – заявив він.

Голова гідрогенеруючої компанії наголосив, що підготовчі та будівельні роботи повинні розпочатися після деокупації регіону. Ускладнити відновлення ГЕС може тривале розмінування території будівництва та обстріли окупантів.

Раніше ми писали, що співробітники Одеського зоопарку та містяни врятували тварин на узбережжі Одеси. Вони припливли до чорноморського узбережжя після підриву Каховської ГЕС. Прочитайте цю історію тут.

Увесь світ побачив наслідки трагедії, яка нещодавно сталася через підрив росіянами дамби та затоплення берегової частини Херсонщини. Але, чи ви знаєте, якої біди завдало жителям нашого краю її будівництво? Тут розказуємо, як будували ГЕС, та до яких фатальних подій це призвело у 1950-роках.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ