Підтримати нас

В Уряді пояснили нюанси нових правил виплат переселенцям

18 червня 2016 08:15
327
Поширити:

Людей закликають не боятися державних інспекторів.

Нові правила для переселенців розтлумачив міністр соцполітики Андрій Рева. Тепер довідка про статус переселенця діє безстроково, йдеться в сюжеті ТСН.

Натомість, обмеження запрацюють на відвідини непідконтрольної території України. Якщо громадянин зі статусом "тимчасово переміщеної особи" затримався на окупованій території більше як на 60 днів, він автоматично позбувається всіх соцвиплат. Але якщо згодом людина пояснить, що затрималася з поважних причин – виплати поновлять.

Слідкуватиме за переселенцями державний соціальний інспектор. В Україні натепер, як підрахували в Мінсоцполітики, 1,78 млн вимушених переселенців. Та контролерів, запевнив міністр, вистачить на всіх і боятися їх не слід.

"Ці рішення, які прийняв уряд, вони носять не дискримінаційний характер по відношенню до внутрішньо переміщених осіб. Стандартна процедура відвідин – це коли інспектор раз на півроку виїздить до людини і складає акт обстеження. Все нормально, проблем нема – продовжуються виплати. Взагалі питань нема. Виникла проблема – винесли на комісію, допомогли людині вирішити", - пояснив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів