Підтримати нас

В Україні набрав чинності закон про посилення покарання за сексуальну експлуатацію неповнолітніх

Автор статті
17 березня 2021 10:30
1,139
Поширити:

Плоди роботи Верховної Ради, як відомо, публікуються у спеціальному виданні - "Голос України".

Згідно з ним, у законодавстві нардепи закріпили термін «дитяча порнографія», а також встановили кримінальну відповідальність за дії сексуального характеру, домагання осіб, які не досягли шістнадцятиріччя, за виготовлення і використання дитячої порнографії, за відвідування або проведення заходів сексуального характеру за участю неповнолітнього, а також за залучення дитини до участі в них.

При цьому кримінальні правопорушення відносно малолітніх за цією статтею повинні розслідуватися негайно і в найкоротші терміни розглядатися в судах.

Крім того, передбачається покарання за отримання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження.

Каратиметься також пропозиція зустрічі від повнолітньої особи, у тому числі з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем або технологій, дитині до 16 років для вчинення відносно неї будь-яких дій сексуального характеру або розпусних дій, якщо після такої пропозиції була скоєна хоча б одна дія, спрямована на те, щоб така зустріч відбулася.

За це загрожує обмеження волі до трьох років або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо пропозицію зробили дитині до 16 років для залучення її у виготовлення дитячої порнографії, і якщо після такої пропозиції була скоєна хоча б одна дія, спрямована на те, щоб така зустріч відбулася, це каратимуть тюрмою на термін від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також за скоєння даного злочину за попередньою змовою групою осіб, або щодо малолітнього, зловмиснику загрожує позбавлення волі від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ