Підтримати нас

В Україні запустять е-систему даних держслужбовців

Автор статті
29 березня 2019 16:28
693
Поширити:

Пілотний проект з впровадження інформаційної системи управління людськими ресурсами (HRMIS), який реалізується в рамках реформи державного управління в Україні, розпочне свою роботу вже в квітні 2019 року.

Про це заявив голова Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) Костянтин Ващенко на засіданні Кабінету міністрів, презентуючи проект, пише Укрінформ.

"Ця система впроваджується в рамках глобальної реформи державного управління. Вона дозволить підвищити роботу державних органів, державних службовців і відкриє громадськості доступ до даних про державну службу", - зазначив Ващенко.

За словами голови НАДС, пілотний проект розпочне свою роботу вже в квітні. Через півроку після цього проект буде вже функціонувати в Секретаріаті Кабінету міністрів, кількох міністерствах і агентствах. Також запрацює Публічний портал з усіма електронізованими в рамках проекту даними. А у 2020 році проект запрацює в усіх без винятку міністерствах та інших органах влади.

До системи будуть вноситися всі відомості про державних службовців, їх завдань і обов'язків, кар'єри, підвищення кваліфікації, заробітної плати тощо. Таким чином концентруватимуться в елетронном вигляді актуальні дані про тисячі держслужбовців в усій країні.

"Система дозволяє електронізувати всі кадрові процеси державної служби. Кінцева мета - зробити систему більш керованою для менеджерів та більш зрозумілою для суспільства", - зазначив Ващенко.

За його словами, на сьогодні статус держслужбовця в Україні мають близько 240 тисяч осіб. Управління такою кількістю осіб не може бути ефективним без сучасних інструментів.

"Очевидно, що ми маємо всю кадрову документацію перевести в електронний режим. Це підвищить ефективність і керованість системи. Дасть змогу більш чітко планувати обсяги фінансування, оціноювати роботу не лише підроздів, а і окремих держслужбовців, правильно заохочувати. По суті, це потужний управлінський інструмент. Це справжній еволюційний інструмент для державної служби", - зазначив очільник НАДС.

За словами Ващенко, усі відкриті дані будуть оприлюднюватися на Публічному порталі.

"По суті це безпрецедентний крок до відкритості даних про державну службу", - зазначив він.

Ващенко уточнив, що впровадження експерименту не передбачає витрачання державних коштів. Усі видатки і фінансування забезпечуватимуть міжнародні партнери проекту - Європейський Союз і Світовий банк.

Коментуючи доповідь голови НАДС, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман підкреслив, що цей проект дозволить розбудувати прозору і конкурентну систему управління людськими ресурсами. Водночас, для того, щоб країна відчула результат цієї реформи, потрібен певний час.

"Кроки, які робить наш уряд по повній зімні державного управління, це кроки, які не одразу відчуваєш. Результат буде, але буде трохи пізніше. Треба змінити всю систему", - зазначив він.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ