Підтримати нас

В Україні визначено область, яка стала лідером соціально-економічного розвитку

23 травня 2017 10:45
252
Поширити:

Київ і Харківська область стали лідерами рейтингу соціально-економічного розвитку в 2016 році за результатами оцінювання, проведеного Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з результатами оцінювання, оприлюдненими в понеділок на сайті Мінрегіону, Київ посів перше місце в рейтингу, друге – Харківська область (і, відповідно, перше місце серед областей), третє – Київська, четверте – Вінницька, п'яте – Чернівецька область.

При цьому останні місця рейтингу посіли: Херсонська (21), Чернігівська (22), Сумська (23), Донецька (24) і Луганська (25) області.

Зазначено, що Харківська область та Київ зберегли провідні позиції порівняно з 2015 роком. Проте Київська і Вінницька області піднялися на 3 пункти. Луганська область порівняно з минулим роком опустилася з 24-го місця на 25-те.

Рейтинг регіонів було складено на основі даних економічної та соціальної згуртованості, економічної ефективності інвестиційно-інноваційного розвитку, фінансової самодостатності, розвитку малого і середнього підприємництва та ефективності ринку праці.

Окрім цього, Кабмін також оцінював розвиток інфраструктури в регіоні, відновлювану енергетику та енергоефективність, доступність і якість послуг у сфері освіти, соціального захисту та безпеки, раціональне природокористування і якість навколишнього середовища. Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична в першому кварталі 2017 року, як і за підсумками 2016 року, очолила рейтинг діяльності голів ОДА (5,18 бала), за нею голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський (4,62 бала), що піднявся з 11-го на друге місце.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів