Підтримати нас

В Україні створять Єдину авіаційну систему

23 лютого 2019 11:00
703
Поширити:

У МВС України заявили, що в найближчі до 2022 року створять Єдину авіаційну систему, до якої входитимуть 55 вертольотів.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий під час урочистостей з нагоди 20-ї річниці створення Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України, який дислокується в місті Ніжин на Чернігівщині, пишуть на сайті МВС України.

«Це дуже потужний авіаційний загін, який за роки існування повністю зберіг свою інфраструктуру. Додатково збудували ще 4 ангари. Саме на цій базі ми реалізовуємо проект по створенню Системи авіаційної безпеки МВС, який до 2022 року передбачає придбання 55 вертольотів. Перші з них вже дислокуються тут. На початку 2019 року ДСНС та Нацгвардія вже отримали 2 гелікоптери H225 Super Puma. Ще 3 авіаційні засоби ми очікуємо цього року. Поповнення авіапарку триватиме й надалі», - розповів Сергій Яровий.

За словами очільника ДСНС Миколи Чечоткіна, служба зараз має 7 літаків – Ан-32П, Ан-26 і Ан-3 і 9 вертольотів – Мі-8МТ, Мі-8Т, ЕС-145 Eurocopter, H225 Super Puma для пошуково-рятувальних операцій, гасіння пожеж, розвідки зон надзвичайної ситуації, доставки гуманітарних вантажів, а також виконання завдань із санітарної авіації.

На сьогоднішній день авіазагін може практично виконувати всі завдання, які покладаються на рятувальну службу. У ньому працює вже близько тисячі чоловік особового складу. Наразі триває професійна підготовка технічного персоналу. Вже 8 пілотів пройшли спеціальні навчання у Франції.

У 2018 році авіація ДСНС здійснювала по 90 вильотів на тиждень для гасіння пожеж у природних екосистемах. Очільник служби заявляє, що вони готові виконувати всі покладені на них завдання по порятунку у випадках надзвичайний ситуацій.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів