Підтримати нас

В Україні стартувала мала приватизація

25 липня 2018 12:40
567
Поширити:

В Україні 24 липня на платформі ProZorro стартував продаж об'єктів малої приватизації, які не є стратегічними для української економіки. Про це повідомили в прес-службі Мінекономрозвитку.

У міністерстві розповіли, що в системі ProZorro.Продажі зареєстровано вже 18 лотів – продаються держоб'єкти, які відповідають критеріям малої приватизації згідно з прийнятим в Україні законом про приватизацію.

"Цей історичний момент настав! В ProZorro.Продажі стартувала мала приватизація! В системі з'явився перший об'єкт. Це двоповерхова будівля недіючої стоматологічної поліклініки в центрі Житомира ... Відразу після цього свої перші об'єкти малої приватизації в системі зареєстрували Львів і Ізмаїл. Всього в системі вже є 18 лотів", – йдеться в повідомленні Мінекономрозвитку.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що ефективний продаж державних активів є великою допомогою для малого і середнього бізнесу, а також дасть поштовх для розвитку територій та економіки.

"Наш уряд вперше почав цей процес. Я зацікавлений у тому, щоб усе було відкрито, прозоро і конкурентно, і всій країні треба про це сказати. З давніх-давен було як: тримали об'єкти, не стратегічні для економіки, щоб якось колись щось там прикупити або продати. Міняємо це, ламаємо стару систему і максимально все заводимо в ProZorro. Будь-який підприємець побачить, що продається, і купить собі потрібне приміщення, якийсь об'єкт – без знайомства з керівництвом району або області", – пояснив прем'єр.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ