Підтримати нас

В Україні - плутанина з виборами до райрад

Автор статті
19 серпня 2020 10:40
703
Поширити:

В Україні не припиняються дебати з приводу адміністративно-територіального устрою. Чимало хмизу в це багаття додало нещодавнє рішення Верховної Ради про переформатування районного зонування з істотним укрупненням.

Наприклад, як відомо, у Херсонській області залишилося  лише п'ять районів (хоча в первісному законопроекті пропонувалося залишити і зовсім три).

Нинішня ситуація перед прийдешніми виборами виявилася воістину унікальною. Адже, якщо судити по суті, тепер вибори до районних рад перестали бути актуальними: сам виборчий орган буде діяти на субрегіональному рівні. У той же час, райрада - орган, чиє поняття закріплене в Конституції України (статті 140-141 КУ). Тому вибори до районних рад все-таки повинні відбутися.

Народний депутат, член Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін в ефірі парламентського телеканалу підкреслив:

“Подальша доля цього питання залежить від того, як проголосує Рада за зміни до Конституції. Остаточного тексту таких змін ще немає, проте депутат прогнозує, що у вересні законопроект про зміни до Конституції потрапить у Раду, отримає висновок Конституційного Суду та буде проголосований у першому читанні. За ідеальних умов у лютому 2021 року він буде ухвалений голосуванням у 300 голосів”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ