Підтримати нас

В Україні найбільший рівень не вакцинованих дітей

24 червня 2016 09:45
612
Поширити:

Дітям в Україні загрожує спалах інфекційних захворювань.

Причина в низькому рівні їх вакцинації.

Про це повідомила представниця ЮНІСЕФ в Україні Катерина Булавінова в інтерв'ю "Голосу Америки". Вона зазначила, що Україна повинна серйозніше поставитися до закупівлі вакцин та вакцинацію населення.

"В Україні наразі випадків коклюшу настільки багато, що лікарі і мами обговорюють це активно на соціальних мережах. Мами обговорюють це з тої точки зору, що шкодують, що вони не вакцинували своїх дітей", - розповіла вона.

Булавінова наголосила, що для вирішення проблем з вакцинацією вже залучили донорів. Охоплення по всіх вакцинах в Україні, за її словами, нижчі, у порівнянні з іншими країнами світу. Вона додала, що в країні вже фіксують міні-спалахи випадків коклюшу серед дітей.

Представник ЮНІСЕФ наголошує, що причиною появи нових інфекційних захворювань став систематичний брак вакцин, який триває ще з 2009 року. Люди не були вакциновані, а тому вони перебувають у групі ризику.

ЮНІСЕФ допомагає Україні проводити закупки вакцини у міжнародних виробників. Нові вакцини від поліомієліту для українців й досі не закупили. Це процес гальмується через затягування дозвільного процесу у Кабінеті міністрів.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів