Підтримати нас

В Україні дозволять грошові перекази за допомогою QR-коду

Автор статті
04 серпня 2019 11:28
783
Поширити:

Національний банк України (НБУ) дозволить переказувати кошти за допомогою QR-коду. Так, регулятор розробив проект "Правил використання QR-коду для здійснення переказу коштів".

Зараз проект на стадії обговорення, повідомляє прес-служба НБУ.

Якщо правила набудуть чинності, кошти можна буде переводити за допомогою реквізитів QR-коду. Наприклад, для оплати товарів і послуг, в тому числі комунальних. Також за допомогою QR-коду переказувати кошти з рахунку одного власника на рахунок іншого.

"Це призведе до зручності безготівкових розрахунків, спрощення оплати рахунків і обміну платіжними реквізитами", – вважають в Нацбанку.

 

QR-код може як формуватися засобами мобільного додатка, інтернет-банкінгу, системи "клієнт-банк", так і бути роздрукованим на папері (наприклад, на інвойсі або платіжному дорученні), підкреслюють в НБУ.

"QR-код сьогодні застосовується для вирішення подібних завдань у багатьох країнах Європейського Союзу, де клієнти банків мають можливість оплати товарів і послуг за допомогою QR-коду в один дотик, використовуючи мобільний додаток смартфона", – відзначили в Нацбанку.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ