Підтримати нас

В окупованому Таврійську на Херсонщині вода непридатна для пиття. Яка ситуація в місті

Автор статті
10 квітня 2024 13:59
199
Поширити:

Окупаційна влада повідомила, що вода в окупованому Таврійську на лівобережжі Херсонщини непридатна до вживання. Її можна використовувати лише для технічних потреб. 

Також окупаційна влада заявила, що якщо лабораторні аналізи не прийдуть у норму, то нібито вже цього тижня буритимуть свердловину глибше.

У коментарі Медіаплатформі “Вгору” представник української Таврійської міської військової адміністрації розповів, що місцеві жителі дізналися про це з оголошень, які розклеїли російські окупанти. Також відомо, що 9 квітня був слабкий тиск води й працювала одна свердловина.

Хоча, за його словами, влітку в Таврійську працювало 4 свердловини, які були в місті до повномасштабного вторгнення. Наразі окупаційна влада почергово використовує 2, адже вони не можуть забезпечити функціонування, свердловин, які існують. Є проблема і через відсутність спеціалістів.

“Російські окупанти кажуть неправду. Своїми словами, що будуть бурити свердловини глибше, вони намагаються приховати те, що не в змозі розв'язати проблему”, – сказав представник української влади.

Також він додав, що невелику кількість води роздавали лише тим, хто має російський паспорт.

Окрім цього, в Таврійську є перебої з електропостачанням. Зранку 10 квітня світла не було, розповів держслужбовець.

  • 24 лютого 2022 року Таврійськ Каховського району Херсонської області захопила російська армія й дотепер місто перебуває під російською окупацією. Розташоване на лівому березі Дніпра, за 80 км від Херсона.
  • В окупованому Таврійську 6 листопада 2023 року безвісти зник 71-річний Віктор Погорілий. Стало відомо, що тіло чоловіка з вогнепальним пораненням, саднами та гематомами виявили 8 грудня в Таврійську.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ