Підтримати нас

В окупованому селі Роздольне на Херсонщині під час вибуху загинув місцевий поліцейський колаборант

Автор статті
13 квітня 2024 10:23
312
Поширити:
Фото: Центр журналістських розслідувань

11 квітня під час удару по багатоповерхівці, де жили російські військові, у селі Роздольне Каховської громади на Херсонщині загинув 23-річний місцевий колаборант Владислав Плющ.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Владислав Плющ – житель села Чорнянка сусідньої Таврійської міської громади. Він працював дізнавачем в окупаційному відділі поліції Нової Каховки. Служба безпеки України у червні 2023 року заочно повідомила йому підозру в колабораціонізмі.

Його загибель підтвердила окупаційна адміністрація села Чорнянка.

Журналісти зазначають, що у січні 2022 року Плющ подав декларацію як кандидат на посаду “дільничного офіцера поліції, інспектора з ювенальної превенції, поліцейського роти конвойної служби, поліцейського з обліку та зберігання речових доказів”. 

У декларації було вказано, що чоловік ніде не працював і не мав жодних заощаджень. Проживав Владислав у будинку, власником якого є його рідний дід.

“Наприкінці лютого 2022 року Владислав Плющ мав їхати проходити практику в Національній поліції чи то в Херсоні, чи то в Одесі. Після початку повномасштабної війни він плакався, що в поліції його нібито кинули й тепер йому робота там не світить. Коли ж у Чорнянці з’явилась окупаційна адміністрація, Плюща покликали працювати до них поліцаєм. Він потім ще хизувався, що отримує від росіян зарплату в 60 тисяч рублів на місяць. Але людиною він був дуже гнилою. Односельці всі радіють його смерті. Заслужив”, – розповіли ЦЖР мешканці села Чорнянка, які знали Владислава Плюща.

За словами місцевих жителів, рідна мати Владислава Плюща також працювала на окупаційну владу. Вона незаконно вивозила дітей з окупованої території Херсонщини.

  • Раніше стало відомо, що в окупованому селі Роздольне Каховської громади російські військові вбили 43-річного Олександра Староненка. Також вони довели до смерті місцеву пенсіонерку Ганну Токар. За словами мешканців села, обидва підтримували російських окупантів.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ