Підтримати нас

У селі Роздольне на Херсонщині через російських військових померли двоє місцевих мешканців – ЦЖР

Автор статті
03 січня 2024 16:48
1,231
Поширити:

В окупованому селі Роздольне Каховської громади російські військові вбили 43-річного Олександра Староненка. Також вони довели до смерті місцеву пенсіонерку Ганну Токар. За словами мешканців села, обидва підтримували російських окупантів. 

Про це, з посиланням на власні джерела, повідомляє “Центр журналістських розслідувань”.

Як розповіли мешканці Каховської громади виданню, напередодні Нового року  Олександра Староненка знайшли на вулиці без свідомості з розбитим обличчям, імовірно, від прикладу автомату. Його впізнали не одразу. Невдовзі він помер. 

Також у селі померла пенсіонерка Ганна Токар, яка наприкінці грудня захворіла. Звернутися до лікарів не було можливості: у селі не було медичної допомоги, автобусів до Каховки теж, щоб самостійно доїхати до найближчої лікарні, пише “Центр журналістських розслідувань”. 

Водночас, за словами місцевих, і Олександр Староненко, і Ганна Токар підтримували російських окупантів. 

Як розповіли місцеві мешканці виданню, сина Ганни Токар ще 6 травня 2022 року викрадали й відпустили за великий викуп. Жінка пила алкоголь у компанії російських окупантів, як і Олександр Староненко.

“Центр журналістських розслідувань” пише, що наприкінці 2023 року до Роздольного заїхали понад 40 російських військових. Вони влаштували в Роздольному обшуки й нападали на людей. Відомо щонайменше про кількох побитих і одного викраденого чоловіка, стверджує ЦЖР. 

У 2022 році було відомо, що озброєнні військові РФ забрали мешканця села Роздольне Каховської громади з власного будинку. Також із робочого місця окупанти викрали ще одного жителя Каховської громади – Андрія Міховича.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ