Підтримати нас

В окупантів не витримали нерви. Наталія Гуменюк про підрив Каховської ГЕС

Vgoru
Автор статті
06 червня 2023 12:07
840
Поширити:

Підрив Каховської ГЕС російські військові планували давно. Але нині ситуація контрольована. Організована робота Сил Оборони та місцевої влади.

Про це повідомила на брифінгу Media Center Ukraine керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України.

“Цей інцидент (підрив Каховської ГЕС) – це реагування ворога на дії Сил Оборони. В очікуванні контрнаступу в них не витримали нерви. Вочевидь вони завдали того техногенного удару, який, в принципі, був заготовлений уже досить давно. Ми вже попереджали, що готується така акція… Ворог дуже часто шантажував і натякав, що підрив Каховської ГЕС можливий”, – заявила Гуменюк. 

Також вона розповіла, що зруйнована лише частина дамби, адже вона побудована так, щоби витримати ядерний удар. Ще досліджуються всі обставини її руйнування. 

Керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України підтвердила, що на Лівобережжі окупанти глушать зв'язок. І порадили евакуюватися в глибину Херсонщини, де нижчий рівень загрози.

“Навряд ворог дозволить евакуацію Лівобережжя.” – прокоментувала Гуменюк.

Також вона застерегла щодо мінної безпеки. Через неконтрольований підйом води є ризик прибуття мін до берегової зони, тому відвідування цих ділянок заборонено.

Підсумовуючи Гуменюк зазначила, що це ланцюг одних подій: шантаж із ЗАЕС, Каховською ГЕС та Кримським титаном.

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв уже повідомляв, що підрив Каховської ГЕС не завадить наступальним діям. 

Про ризики затоплення більш детально медіаплатформі “Вгору” розповів доктор географічних наук, професор Херсонського державного університету Ігор Пилипенко.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ