Підтримати нас

В Одесі розпочався судовий процес щодо викрадення окупантами виховательки дитсадка та блогерки з Херсона Олени Наумової.

Vgoru
Автор статті
25 червня 2023 08:14
376
Поширити:

В Одесі розпочався судовий процес у справі про викрадення російськими військовими виховательки дитячого садочка та блогерки Олени Наумової. Справу розглядатимуть в Малиновському районному суді міста.

Про це повідомив її адвокат Юрій Білоус.

У дописі йдеться, що російські військові Олену незаконно утримували у підвалі в Херсоні та знущались з неї. Робили це винятково за її публічну проукраїнську позицію.

23 серпня 2022 року син Олени Наумової Микола повідомив, що його мати викрали озброєні російські військові близько 11 години з власного дому. 7 вересня її відпустили додому.

Херсон, Олена Наумова (крайня праворуч) на площі Свободи у Херсоні, листопад 2023 р. Фото Суспільного

Олену протримали в полоні 14 днів. Після повернення, жінка вдома записала відео, де російською мовою просить вибачення у російських військових за образи. Відео згодом видалили. 21 вересня жінка повинна була виїхати з Херсона, проте не вийшла на зв'язок з рідними. Згодом Олена розповіла, що її переховували знайомі у місті, а в день звільнення Херсона вона вийшла на площу зустрічати ЗСУ.

Судитимуть колишню завідувачку ясел-садка за фактом колабораційної діяльності та пособництва державі-агресору. Під час тимчасової окупації міста вона обійняла посаду завідувачки загарбаного дитячого садочка № 37 у Херсоні.

 

 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ