Підтримати нас

В Одесі Порошенка зустріли банерами "Хто замовив Гандзюк?"

Автор статті
03 березня 2019 04:00
622
Поширити:

Президент України Петро Порошенко під час робочого візиту до Одеси двічі проігнорував активістів ініціативи "Хто замовив Катерину Гандзюк?"

Опівдні суботи, 2 березня, у холі будівлі, де відбувалося засідання ради регіонального розвитку Одеської області за участі Порошенка, одеські активісти розгорнули плакати з вимогою покарати замовників нападів на активних громадян. Серед учасників мирного протесту – і жертви атак: громадсько-політичний діяч Олег Михайлик, якого намагались застрелити восени 2018 та журналістка Аліна Радченко, яку побили восени 2017.

"Хочемо поставити питання Порошeнку, на які він впeрто не хоче відповідати. Я хочу знати, хто мене замовив, бо це було чітко сплановане вбивство. Таке враження, що ні прокурор Одеської області, ні генпрокурор Луценко, ні міністр МВС Аваков не хочуть відповідати. Ставимо ці питання Порошенку, бо він є гарантом Конституції України, зараз перебуває в Одесі і контролює СБУ, яке має вирахувати замовників всіх атак на активістів. Бо напади – це підрив національної безпеки в Одесі і в Україні", – прокоментував ситуацію Олег Михайлик.

Одеса

Активісти тримали в руках символічні "Листи до Петра Порошенка"

Цікаво, що учасницю протесту і постраждалу від рук нападників журналістку Аліну Радченко напередодні засідання ради регіонального розвитку Одещини відмовились акредитувати на подію.

Одеса

Також тримали у руках плакати з переліком активістів, напади на яких не розслідувані

"Вони, мабуть, боялися, що я розгорну плакат всередині. Організатора нападу на мене Палютіна заарештували перед ТСК, а за місяць опісля – випустили з-за решітки під домашній арешт. Я вимагаю, аби зловмисники були покарані", – наголосила Радченко.

Одеса

"Хто замовив Катю Гандзюк" – головне питання, відповідь на яке хотіли почути від гаранта

Активістам дозволили розгорнути плакати в холі. Однак Порошенко уникнув зустрічі з активістами і зайшов через інший вхід. Згодом – під час публічної зустрічі президента з виборцями на Приморському бульварі – активістам знову не дозволили потрапити на очі Порошенку і не пропустили з плакатами далі металошукачів.

Одеса

Хіба може бути плакат причиною заборони пересування центром міста?

"Сказали, що з плакатами не пройдемо. На запитання "Чому" відповіли "Тому". Згодом аргументували, що не пускають згідно з законом України про державну безпеку. Проте плакат точно не може бути адекватною причиною для обмеження пересування в центрі міста", – прокоментував активіст НГО "Небайдужі" Олег Кузьма.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ