Підтримати нас

В МОН впровадять цілісну освітню стратегію гендерної рівності

13 грудня 2019 07:45
696
Поширити:

Міністерка освіти оголосила про створення цілісної освітньої стратегії ґендерної рівності та протидії індоктринації та нав’язуванню ролей, зокрема і релігійних, у школах.

Про це повідомляє Всеосвіта.

"Я глибоко переконана, – пише Ганна Новосад, – що:

  • Наша школа – світська, а тому не повинна бути місцем рольових моделей, що підтримуються будь-якою з релігій.
  • Школа – це місце для критичного мислення та здобуття впевненості у власних силах, а не індоктринації та нав’язуванню ролей.
  • В освіті потрібна системна політика ґендерної рівності кожного й кожної. А тому цілісній стратегії політики бути найближчим часом".

На підтвердження важливості цієї теми очільниця МОН оприлюднила такі показники галузі освіти, які не свідчать про ґендерну рівновагу:

"Дівчата в Україні складають 79% тих, хто вступають на гуманітарні науки і мистецтво, але лише 23% – на інженерному профілі, 32 % – на будівництві та архітектурі".

Також пані Новосад зауважила, що майже всі підручники досі містять дискримінацію (нав’язування дівчатам і хлопцям окремих соціальних ролей і емоційних схем, при цьому з натяком на першорядність чоловічих ролей; а також непропорційно малу представленість жінок при вивченні особистостей певних галузей).

"А окремі вибіркові предмети, ховаючись за факультативністю, містять відверту дискримінацію за всіма ознаками", – додала міністерка освіти.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів