Підтримати нас

В Міноборони розповіли, скільки грошей громадяни перерахували їм з початку АТО

Автор статті
20 травня 2016 07:30
260
Поширити:

З 2014 по 2016 роки на рахунки Міністерства оборони надійшло понад 160 млн грн благодійної допомоги.

Всі вони були витрачені на матеріально-технічне і медичне забезпечення збройних сил. При цьому активність пожертв зараз майже зупинилась, пише PLATFOR.MA.

На початку антитерористичної операції Міноборони запустило спеціальний телефонний сервіс 565, за допомогою якого можна переказати гроші на армію. Кожен дзвінок віддає з рахунку 5 грн. За ці два роки для підтримки збройних сил через мобільних операторів було передано близько 39 млн грн. Крім того, іншими шляхами від фізичних і юридичних осіб надійшло ще близько 122 млн грн. Сумарно громадяни і іноземці допомогли збройним силам на 160 млн грн.

Із цієї суми близько 145,5 млн грн пішли на матеріально-технічне і близько 15 млн грн – на медичне забезпечення бійців. 32,5 млн грн були спрямовані на придбання польового обмундирування нового зразка, близько 24 млн – на черевики з високим берцем, 22 млн – на кевларові шоломи, понад 10 млн – на засоби зв’язку та комплектуючі до них, 8 млн – на інженерне обладнання та льотно-технічне обмундирування тощо. Крім того, були закуплені медикаменти та перев’язувальні матеріали.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ