Підтримати нас

У Херсоні відбудеться освітній експеримент "День без дверей"

12 лютого 2020 07:15
191
Поширити:

Найкраща новина досі новенького року!

ОЕ - Освітній Експеримент вирушає до Херсона! В особливий день, за крок до весни, 29 лютого ми збираємо рідну “зелену родину альтернативщиків” на Півдні країни.
Зустріч однодумців або такий собі день відкритих дверей альтернативної освіти. Ба навіть більше: це взагалі день без дверей!

Зустріч однодумців або такий собі день відкритих дверей альтернативної освіти. Ба навіть більше: це взагалі день без дверей!, повідомляється на сторінці події в Фейсбуці.

З самого ранку 10:00 до вечора 18:00.

Друзі й однодумці з Херсона!

Якщо альтернативна освіта торкається сфери ваших інтересів - реєструйтеся на подію ОЕ!

Ви вже відмовилися від стереотипів “гарного виховання суворою рукою” в родині?

Практикуєте нестандартні підходи в школі?

Заснували власну альтернативну спільноту чи освітній простір? Тільки дивитесь у цю сторону з нетерплячим захопленням чи зберігаючи спокійну тверезість думок?

Якщо Ви тільки почали замислюватися над освітою або вже перебуваєте у процесі в традиційних освітніх інституціях та бачите, що щось не так, однак не певні, що з цим робити і куди рухатись... вам точно до нас!

За один день ви не знайдете відповідей на всі запитання і не отримаєте готового рецепту для своєї дитини/дітей/родини, це не панацея. Але ви отримаєте таке собі чарівне “щеплення експериментальною вакциною” і побачите, що є інші варіанти, інші світи, інші люди, інші досвіди. Ви отримаєте рідкісний шанс відкрити себе для нового і нове в собі! Ви маєте змогу почати свій шлях і, повірте, на вас чекає безліч цікавих поворотів...

Як зрозуміти, чи буде подія Освітнього Експерименту вам цікава?

Заплющіть на секунду очі та уявіть: ось поруч із вами точиться розмова про нетрадиційні сучасні практики в школах чи позашкільні форми навчання, про освітній досвід різних сімей, що вже йдуть альтернативним шляхом, про природність, повагу та щастя в процесі пізнання світу… Ви прислухаєтесь до цієї розмови уважніше? Якщо так - будьте певні, що кращого шансу відчути, наскільки це ваше, ви не знайдете!

Ми вперше їдемо на Південь, тож веземо з собою чудових конструктивних і дуже професійних спікерів з найактуальнішими (за нашим багаторічним досвідом) темами:

-Хоумскулінг (або домашнє навчання) - практика, варіанти організації процесів, формальності оформлення, сімейна освіта vs екстернат.

-Альтернативна школа. Реальний досвід засновників шкіл, підводні камені та спільні проблеми, джерела інформації, натхнення та сміливості для шкільних команд та батьків.

-Підлітки. Сучасна етика та культура взаємодії поколінь, практичні поради батькам та вчителям.

-Батьки і діти в родині. Взаємодія в довірі та з повагою одне до одного. Самосвідомість. Особисті кордони.

Для дітей ми підготували класну дитячу програму з майстер-класами, квестами, зонами вільної гри.

Хто ми, власне?)))

Освітній експеримент - це спільнота, це платформа і це некомерційний проект.

Спільнота ОЕ вже більше 5 років у різних куточках України знаходить, об’єднує та тримає разом досі чужих людей, що шукають альтернативні шляхи освіти в рамках чи поза системою! Людей небайдужих, живих, розумних, сильних і здатних мислити і діяти вільно, жити активно, за власним вибором, за власною відповідальністю.

Освітній Експеримент - це також платформа для обміну ідеями та інноваціями, практиками і технологіями альтернативної освіти, а найважливіше - натхненням. Як платформа ОЕ створює простір довіри, незасудження, щирості, відкритості та освітнього різноманіття для всіх. В цьому просторі дорослі поєднують обмін досвідом і відпочинок з родиною, а діти проводять час з батьками, у творчих заняттях, квестах та вільній грі.

Врешті решт, Освітній Експеримент - некомерційна організація, що об`єднує всіх небайдужих до стану освіти в нашій країні.

Основна ідея Освітнього Експерименту - співтворчість небайдужих. Ми збираємося разом у Херсоні, щоб поринути в калейдоскоп найцікавіших практик, створити мережу підтримки, синергії та взаємодії між усіма учасниками. Ми будемо вчитись та обмінюватись досвідом, для того щоб свідомо брати участь в творенні освіти для себе та своїх дітей. Ми впевнені, що кожен учасник є співавтором події, а не глядачем. Ви можете лише починати замислюватись над освітніми альтернативами чи вже багато років їх практикувати - головне, що ви прагнете позитивного розвитку у цьому напрямку!

Насамкінець, ми кличемо з собою до Херсона всю спільноту друзів ОЕ. Неймовірно різноманітну, але об’єднану спільними принципами та культурою людяності та суб'єктності!

Друзі, всі, хто вже відвідував події ОЕ! Ми знову маємо нагоду зустрітися, обійнятися, підзарядитися одне від одного, не марнуймо такого шансу!

Подорож - це завжди клопіт та витрати, але у випадку зустрічі з людьми “свого племені” це завжди окуповується!

Вартість усієї програми за 4 означеними тематиками для дорослого - 400 грн, вартість програми для дитини - 200 грн.

Програма передбачає:

4 слоти програми зі спікерами, питаннями, обговоренням

3 перерви для вільного спілкування з учасниками та спікерами (за досвідом, це - найсмачніше!) і фінальну неформальну рефлексію.

У локації буде доступна релакс-зона, якщо учасники відчуватимуть інформаційне перевантаження, також передбачена можливість придбати напої та їжу.

Усі, кого ми переконали, будь ласка, заповніть реєстраційну форму і оплачуйте участь за наведеними нижче реквізитами

Картка ПриватБанк 5168742713123630 Кухарчук Олена Зіновіївна

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScci7ERNcogKApKrYFNlgj5Px9PyS2n2ov4V49LvWD9dJXSbQ/viewform

Більше подробиць - ближче до події.

До зустрічі за крок до весни!

Фото ілюстрації заходу - міжнародна конференція IDEC@EUDEC 2019, автор Аліса Пірогова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ