Підтримати нас

У Генічеську на Херсонщині окупаційна влада освітянам зменшила заробітну плату: більшість звільняються 

27 травня 2024 13:28
3,795
Поширити:
Фото з пропагандистських ЗМІ

На окупованій території Херсонської області вчителям, що погодились викладати в школах за стандартами РФ, незаконна влада скоротила заробітну плату. Через це більшість звільняються. 

Про це повідомив журналіст Олег Батурін в інтерв’ю кореспондентам Української правди. 

За його розслідуваннями відомо, що у Нижньосірогозькій громаді Генічеського району після вторгнення військових РФ, вчителі отримували 70 тисяч рублів, а тепер – 30 тисяч. Через це останній місяць освітяни звільняються зі шкіл. 

У Новій Каховці серед освітян, які погодились співпрацювати з окупаційною владою, спостерігається жага до збагачення. 

“Спочатку справді платили чимало, якщо брати Нову Каховку. Але ця (ред. пожива) швидко закінчилася, (ред. окупаційна влада) перестала фінансувати цю галузь і взагалі розпустила школи. В більш тилових районах, де трохи краща безпекова ситуація та вдалося запустити навчальний процес, суттєво урізають зарплати”, – додав Батурін.

В деяких районах змінюють штат. Наприклад, в селі Стрілкове Генічеського району. Окупаційній владі потрібні більш лояльні працівники:

“Багатьох колаборантів першої хвилі вигнали – когось із ганьбою, когось через "підвал" пропустили”. 
  • Центр журналістських розслідувань повідомляв про те, що на лівобережжі Херсонщини окупаційна влада скоротила зарплати вчителям. Через це вони почали звільнятися.
  • У грудні 2023 року на окупованій території Херсонщини двоє освітян звернулися до суду, щоб отримати обіцяні російськими окупантами гроші. 

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів