Підтримати нас

На лівобережжі Херсонщини окупаційна влада скоротила зарплати вчителям

22 травня 2024 19:26
182
Поширити:
парти, школа
Фото: Pexels

На лівобережжі Херсонщини окупаційна влада скоротила зарплати вчителям. Через це вони почали звільнятися.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зазначається, що нова хвиля звільнень почалася в окупаційних школах Нижньосірогозької громади Генічеського району Херсонської області. Адже суттєво скоротили фінансування та різко зменшили заробітні плати.

«Коли вчителі-колаборанти в захоплених школах почали отримувати по 70 тисяч рублів на місяць. Тепер їм зарплату скоротили до 30 тисяч рублів. Колаборанти звільняються. Дехто просто перестає виходити на роботу», – розповіли ЦЖР жителі Нижньосірогозької громади.

За даними джерел журналістів, раніше в Нижньосірогозькій громаді вже звільнялися працівники. Через те, що російські окупанти набирали до захоплених навчальних закладів людей без освіти та практики роботи в школі, і вони йшли. 

  • У квітні 2024 року в ефірі “Вгору” Сергій Данилов розповів, що на лівобережжі Херсонщини люди, які пішли на співпрацю з окупаційною владою, стали отримувати менше грошей. На тій посаді в окупаційній установі, де платили близько 52 тисяч рублів у місяць, знизили заробітну плату до 19 тисяч.

  • У грудні 2023 року на окупованій території Херсонщини двоє освітян звернулися до суду, щоб отримати обіцяні російськими окупантами гроші. 

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів