Підтримати нас

Уряд рекомендує надати ОТГ право регулювати місцеві пасажирські автоперевезення

Автор статті
30 жовтня 2020 16:00
804
Поширити:

Реформа децентралізації, яку з горем навпіл упроваджує українська влада, "докотилася", нарешті, і до пасажирських автоперевезень. Днями на засіданні Кабінету міністрів  затверджено законопроєкт “Про внесення зміни до статті 7 Закону України “Про автомобільний транспорт”.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Документ передбачає передачу повноважень щодо організації пасажирських автоперевезень від райдержадміністрацій до облдержадміністрацій або об’єднаних територіальних громад.

“Реформа децентралізації в Україні вже довела свою ефективність і Україна надалі продовжує рухатися цим шляхом. Важлива зміна для транспорту у цьому ключі - передача від райдержадміністрацій до облдержадміністрацій повноважень щодо організації пасажирських перевезень за внутрішньообласними маршрутами, які виходять за межі територій громад. Разом з тим, на автобусних міських та приміських маршрутах, які проходять між населеними пунктами в межах однієї ОТГ, рішення будуть приймати виконавчі органи місцевих рад ОТГ. Ці зміни закладені в статтю 7 чинного Закону України “Про автомобільний транспорт”, які сьогодні схвалено на Уряді. Очікуємо, що депутати також підтримають це рішення”, - сподівається Владислав Криклій.

Разом із тим, повноваження щодо організації перевезень пасажирів на міжнародних та міжобласних автобусних маршрутах залишатимуться за Мінінфраструктури, а на приміських внутрішньообласних маршрутах - за облдержадміністраціями.

Крім того, рішення щодо організації автобусних маршрутів, які проходять у межах населеного пункту, надалі прийматимуть виконавчі органи місцевих рад, а щодо автобусного маршруту прямого сполучення Київ-МА «Бориспіль» – Київська міська державна адміністрація.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ