Підтримати нас

Уряд прибрав один штамп з документів переселенців

12 серпня 2017 01:31
255
Поширити:

Кабінет міністрів України скасував вимогу щодо штампа про реєстрацію місця перебування у довідці про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Як повідомляє Урядовий портал, про це йдеться у прийнятій 9 серпня на засіданні уряду постанові „Про внесення зміни до пункту 9 Правил реєстрації місця проживання”.

Постановою передбачається виключення довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи із переліку документів, до яких вносяться відомості про місце перебування особи.

Рішення приводить пункт 9 Правил реєстрації місця проживання з постанови № 207 „Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру”  у відповідність до Закону України „Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні”.

Координаторка проектів Центру інформації про права людини Людмила Янкіна повідомила, що прийнята постанова отримала позитивну оцінку від Міністерства з питань  тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Крім того, ця постанова відповідає Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та практик Європейського суду з прав людини. А саме її статті про "Право на повагу до приватного і сімейного життя".

Янкіна також пояснила, що ця постанова означає власне для громадянина зі статусом ВПО.

"Людина, яка має отримати довідку про взяття на облік ВПО, тепер не мусить вистоювати додаткову чергу для того, щоб проставити у довідку додатковий штамп. Зрештою, в управліннях праці та соціального захисту довідки і так вже протягом певного часу видаються із вказанням терміну дії "безстроково", а в самій довідці вже міститься інформація про зареєстроване місце проживання та фактичне місце проживання. Тобто, по суті, цей штамп дублював вже існуючу у довідці інформацію. Тепер необхідність проставляти такий штамп буде скасовано згаданою постановою", - говорить Янкіна.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів