Підтримати нас

«Укрзалізниця» подбає про комфорт

Автор статті
13 серпня 2016 11:58
635
Поширити:

Тут планують змінити систему бронювання залізничних квитків. Основна їх частина буде надходити одразу у вільний продаж. Також у поїздах подбають про кондиціонери.

Той, хто часто їздитьу поїздах, вже звик до  такої ситуації: у касах квитків нема, а вагони напівпорожні. Лише це одне-єдине явище може свідчити про масштаб корупції на залізниці. І ось нарешті, здається, справа зрушила.  “Укрзалізниця”  планує змінити систему бронювання залізничних квитків, зокрема скасувавши так зване “комерційне резервування”. Про це у Facebook повідомив голова підприємства Войцех Бальчун.

Це питання було обговорено на засіданні правління.

За словами Войцеха Бальчуна, комерційне резервування квитків  є “величезним джерелом зловживань і корупції”  і обіцяє, що основна частина квитків буде надходити одразу у вільний продаж.

“Коли квиток неможливо купити, а потяги вирушають порожні, всі ризики комерційний агент має брати на себе. У тому чи іншому вигляді буде резерв для соціально вразливих верств та органів державної влади. Основну частку проїзних документів – у вільний продаж!” – написав Бальчун.

Також, за його словами, зрушено з місця проблему кондиціонування та опалення потягів.

“Зрушили з місця проблему, що накопичувалася десятиліттями. Кондиціонування та опалення наших потягів, що викликали цілком справедливі нарікання. Запускаємо інвестиції в колонки зовнішнього електроживлення у пунктах формування й обороту пасажирських поїздів. Учора це було найважливішим пунктом під час засідання”,   – повідомив він.

За його словами, “протягом двох років встановимо додаткове обладнання на 3000 В і 380 В”.

“Це дозволить охолоджувати поїзди влітку перед подачею на перони й обігрівати їх взимку. Інвестиція у ключових місцях буде реалізована вже в цьому році”, – зауважив Бальчун.

Давно пора було це зробити, бо поїздка влітку з Херсона до Києва у вагоні без кондиціонера – це справді пекельне випробування, після якого можна втрапити до реанімації.

До слова, 26 липня голова правління ПАТ “Укрзалізниця”  Войцех Бальчун представив план дій з реформування “Укрзалізниці”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ